Spreek jij de taal van je buren?

Op 9 mei 2017 staat voor het vijfde jaar op rij de ‘Dag van de buurtaal’ centraal op ca. 20 scholen uit Hardenberg en Nordhorn, Enschede en Gronau/Epe en de Achterhoek en Kreis Borken in het EUREGIO-gebied. Het doel van deze dag is om op een ontspannen manier te benadrukken dat een goede kennis van de taal van de buren van belang is voor leren, werken en het dagelijks leven in het grensgebied. Om het belang van de buurtaal voor de toekomst van de scholieren en studenten te onderstrepen, hebben de scholen zelf activiteiten georganiseerd. Adjunct Directeur-Bestuurder van de EUREGIO, Sarah Tinnevelt stimuleert deze grensoverschrijdende activiteiten: “Jazeker is het spreken van de Buurtaal van belang voor het leven aan de grens en voor je toekomst op de arbeidsmarkt, maar op zo’n dag is het ook gewoon leuk om samen met scholieren uit het buurland op school actief te zijn.”.

De EUREGIO bezoekt in de ochtend het Alfa College in Hardenberg en rond het middaguur AOC Oost in Enschede om het belang van de taal nogmaals te benadrukken. Tijdens deze bezoeken zal de Nederlands-Duitse rapper Kalibah optreden en er wordt een quiz georganiseerd met leuke prijzen voor de winnaars. Per locatie worden 180 leerlingen van zowel Nederlandse en Duitse scholen verwacht.
Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Provincie Overijssel en de Niedersächsische Staatskanzlei.