Wissel directeur EUREGIO

Per 31 december van dit jaar wil de directeur bestuurder van de grensoverschrijdende organisatie EUREGIO naar eigen zeggen het stokje doorgeven. Sinds haar start bij de EUREGIO begin 2013 kon de Nederlands-Duitse samenwerking in het EUREGIO-gebied duidelijk versterkt worden en is de regio verder vooruitgegaan. Met een zekere weemoed, maar tegelijkertijd ook een goed gevoel kijkt Elisabeth Schwenzow terug en stelt vast: “De EUREGIO staat er nu goed voor, ook financieel. Samen met onze leden hebben we veel doelen bereikt. Tegelijkertijd biedt de grensoverschrijdende samenwerking nog genoeg potentieel voor de toekomst”. Voor de directeur bestuurder is dit persoonlijk het juiste moment voor een nieuwe uitdaging. Tot die tijd zet ze zich met volle overgave in voor de grensoverschrijdende samenwerking: “Gelukkig is er nog een paar maanden de tijd om wat nieuws vorm te geven, maatregelen te stimuleren en taken af te ronden.”

Het dagelijks bestuur van EUREGIO is begonnen met de procedure voor een opvolger.