EUREGIO-Raad vergadert in Ulft

De EUREGIO-Raad komt op vrijdag 29 juni in het ICER Innovatie Centrum in Ulft bijeen.
Op de agenda van de vergadering van de EUREGIO-Raad staat naast de activiteiten in het kader van het 60-jarig bestaan van het grensoverschrijdend samenwerkingsverband in het bijzonder het 40e jubileum van de EUREGIO-Raad.
Ook de bevestiging van de nieuwe adjunct directeur-bestuurder van de EUREGIO, Tom Lamers, staat voor deze vergadering gepland.

De EUREGIO-Raad gaat nieuwe INTERREG-projecten op het gebied van energie en water te bespreken.
De geagendeerde intensieve samenwerkingsprojecten omvatten het Nederlands-Duitse filmproject “Beeld en verhaal” en de 50e verjaardag van de jumelage tussen Hellendoorn en Ibbenbüren.

De discussie in de Raad over de toekomst van de GrensInfoPunten langs de Nederlands-Duitse grens belooft uit politiek oogpunt interessant te worden. Er is nog steeds geen oplossing voor de structurele financiering van deze adviesdiensten voor grenspendelaars waar alle partijen naar streven. Directeur-bestuurder Christoph Almering zal de huidige stand van de onderhandelingen presenteren tijdens de vergadering van de EUREGIO-Raad.