3FM Serious Request: De Lifeline komt naar Enschede

– In de week voor kerst (18 t/m 24 december) trekken drie DJ-teams door het land om verslag te doen van diverse acties in het hele land. Op dinsdag 18 december komen DJ’s Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen naar Enschede. Naar verwachting zullen ze rond 11.00 uur aankomen op de Oude Markt, waar in 2012 de meest succesvolle editie van het Glazen Huis heeft plaatsgevonden. Hier kunnen mensen hun actie laten zien, een oproep doen om te doneren of hun reeds ingezamelde geld aanbieden.

3FM Serious Request 2018: De Lifeline
In tegenstelling tot eerdere edities van Serious Request is dit jaar gekozen voor een andere insteek. Geen Glazen Huis op een vaste locatie, maar 3 DJ-teams die elk vanaf een andere locatie vertrekken en verslag doen van de acties onderweg. Dit jaar doen ze dat voor drie goede doelen: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten. TivoliVredenburg in Utrecht is het epicentrum van de actie en tevens eindpunt van de DJ’s.

Actie Rode Kruis Enschede
Om geld op te halen voor het goede doel ‘reanimatie in Nederland’ en direct al meer mensen op te leiden organiseert het Rode Kruis Enschede een reanimatie workshop marathon in de Grote Kerk op de Oude Markt. Op zondag 16 december leer je, tegen een gereduceerd tarief, in 1.5 uur de basis van reanimeren en hoe een AED werkt. De gehele opbrengst gaat naar 3FM Serious Request: De Lifeline. Opgeven kan bij Benno Harms (bharms@rodekruis.nl) onder vermelding van het aantal personen en het gewenste tijdstip. De beschikbare tijdstippen zijn 10.30, 12.00, 14.00 of 15.30 uur.

Meer informatie over 3FM Serious Request: De Lifeline is te vinden op: 3fm.nl/seriousrequest.
Acties kunnen worden aangemeld via 3fm.nl/kominactie.


„3.fm“ gehört in den Niederlanden zu den beliebtesten Radiosendern.  In der Woche vor Weihnachten (18. bis 24. Dezember) werden drei DJ-Teams durch das ganze Land reisen, um über verschiedene Aktionen in den Niederlanden zu berichten. Am Dienstag, dem 18. Dezember, kommen die DJs Mark van der Molen und Rámon Verkoeijen auch nach Enschede.

Sie werden voraussichtlich gegen 11:00 Uhr am Oude Markt eintreffen, wo 2012 die erfolgreichste Ausgabe der Sendung Serious Request „im mobilen Glashauses“ stattfand. Hier können Menschen ihre Aktionen zeigen, einen Spendenaufruf tätigen oder ihr bereits gesammeltes Geld anbieten.

Die Lebenslinie
Im Gegensatz zu früheren Ausgaben von Serious Request entschied sich dieses Jahr für einen anderen Ansatz. Kein Glashaus (Mobiles Sendestudio) an einem festen Ort, sondern 3 DJ-Teams, die jeweils von einem anderen Ort abreisen und über die Aktionen auf dem Weg berichten. In diesem Jahr tun sie dies für drei Wohltätigkeitsorganisationen: Wiederbelebung in den Niederlanden, Schutz vor natürlicher Gewalt und Nothilfe in Kriegen und Konflikten. TivoliVredenburg in Utrecht ist das Epizentrum der Action und auch das Ende der DJs.

Aktion Rotes Kreuz Enschede
Um Geld für die Wohltätigkeitsorganisation „Wiederbelebung in den Niederlanden“ zu sammeln und sofort mehr Menschen zu schulen, organisiert das Rote Kreuz Enschede einen Wiederbelebungsworkshop-Marathon in der Grote Kerk (Großen Kirche) am Oude Markt (Alten Markt).

Am Sonntag, dem 16. Dezember, lernen Sie zu einem reduzierten Preis in 1,5 Stunden die Grundlagen der Herz-Lungen-Wiederbelebung und die Funktionsweise eines automatisierten externen Defibrillators kennen.  Der gesamte Erlös geht an 3FM Serious Request: The Lifeline. Sie können sich bei Benno Harms (bharms@rodekruis.nl) unter Angabe der Personenzahl und der gewünschten Zeit anmelden. Die verfügbaren Zeiten sind 10.30 Uhr, 12.00 Uhr, 14.00 Uhr oder 15.30 Uhr.