Winterwonderland, Enschede, Münster Journal, Ebo-Fraterman

Dubbele ijspret tijdens Winter Wonderland Enschede

Van 8 december t/m 6 januari vindt Winter Wonderland weer plaats in de Enschedese Winterwonderland, Enschede, Münster Journal, Ebo-Fratermanbinnenstad. Naast de terugkerende elementen als de ijsbaan, Long Lane of Love en het verlichte Twentse Ros wordt deze editie uitgebreid met een spectaculaire nieuwe attractie: een ijsglijhelling. Deze winterse glijbaan van 4 meter hoog en 15 meter lang zal zorgen voor dubbele ijspret op de Oude Markt.

Nieuwe winterse attractie op de Oude Markt
Winter Wonderland wordt dit jaar uitgebreid met een ijsglijhelling. Dit is de eerste keer dat deze winterse attractie in Enschede wordt geplaatst. Deze zal samen met de overdekte ijsbaan zorgen voor dubbele ijspret op de Oude Markt. Op snowtubes glij je van de 15 meter lange baan naar beneden. De ijsglijhelling wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ondernemersfonds Enschede.

Winter Wonderland 2018
Tijdens de aankomende editie van Winter Wonderland van 8 december t/m 6 januari zal de binnenstad weer sfeervol worden aangekleed met verlichting in de winkelstraten, lichtobjecten in de bomen en het verlichte Twentse Ros dat dit jaar op het Ei van Ko te vinden zal zijn. De Langestraat wordt traditioneel omgetoverd tot liefdeslaantje; de “Long Lane of Love”. Geliefden kunnen plaats nemen onder de mistletoe op het hartenbankje. Op het vernieuwde Stationsplein krijgt het verlichte IJspaleis van Enschedese kunstenaar Jelle de Graaf een mooie plek.

Culturele Stadsherberg
In de dagen voor Kerst (20 t/m 23 december) wordt de Burgerzaal van het Enschedese Stadhuis omgetoverd in een Stadsherberg. Op deze dagen kunnen bezoekers en bewoners aanschuiven aan lange tafels; voor een praatje, een hapje en een programma vol cultuur. Van muzikale en theatrale optredens tot verhalen en van creatieve workshops tot een mini- expositie. Professionals en amateurs uit de kunst en cultuur laten zich zien en horen en brengen het publiek op hun geheel eigen manier in de winter- en feestdagensfeer. De Stadsherberg is gratis te bezoeken.

Organisatie
De coördinatie en organisatie van Winter Wonderland ligt bij Enschede Promotie in nauwe afstemming met de binnenstadpartners en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Gemeente Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede, Winkelhart, Marktbond, Wijkraad Initiatiefkracht en Stichting Wijkraad Binnenstadbewoners Enschede.

Alle activiteiten, voorstellingen en praktische informatie is te vinden op :https://www.uitinenschede.nl/winter-wonderland


Doppelter Eisspaß im Winterwunderland Enschede

Vom 8. Dezember bis zum 6. Januar findet wieder das Winterwunderland in Enschede statt. Winterwonderland, Enschede, Münster Journal, Ebo-FratermanNeben den bereits bekannten Elementen wie der Eisbahn, Long Lane of Love und dem beleuchteten Twentse Ros wird der winterliche Vergnügungs-Markt um eine spektakuläre neue Attraktion erweitert.

Neue Winterattraktion am Oude Markt
Das Winterwunderland wird in diesem Jahr um eine tolle Eispiste erweitert. Diese besondere Winterattraktion wird zum ersten Mal in Enschede aufgebaut. Zusammen mit der überdachten Eisbahn sorgt dies für doppelten Eisspaß auf dem Oude Markt. Auf aufblasbaren Schlitten rutscht man eine vier Meter hohe und 15 Meter lange Piste hinunter. Die Eisbergpiste wird durch einen den Enschede Entrepreneurs Fund” ermöglicht.

Winterwunderland 2018
Während der kommenden Ausgabe von Winter Wonderland vom 8. Dezember bis 6. Januar wird das Stadtzentrum mit Beleuchtung in den Einkaufsstraßen, Lichtobjekten in den Bäumen und dem beleuchteten Twentse Ros, das in diesem Jahr im Ei van Ko zu finden ist, dekoriert.
Der Beinamen “Ei van Ko, wurde dem Brunnen-Kunstwerk “De familie”, vom Volk gegeben. Es befindet sich direkt auf dem Platz des Stadthauses von Enschede
Die Langestraat wird traditionell in eine Liebesstraße verwandelt. Die “lange Gasse der Liebe”. Ein Kuß unter der Mistel auf der Herzbank gehört traditionell einfach dazu. Auf dem erneuerten Stationsplein bekommt der beleuchtete IJspaleis des Enschede Künstlers Jelle de Graaf einen passenden Platz.

Kulturelles City Inn
In den Tagen vor Weihnachten (20. bis 23. Dezember) wird der Bürgersaal des Rathauses Enschede in eine Stadtherberge  umgewandelt.
Besucher und Bewohner können an diesen Tagen an den langen Tischen sitzen und sich an Gesprächen beteiligen, einen Imbiss zu sich nehmen und am kulturellen Programm teilhaben. Von musikalischen und theatralischen Darbietungen über Geschichten bis zu kreativen Workshops bis hin zu einer Mini-Ausstellung. Profis und Amateure aus Kunst und Kultur zeigen und bringen das Publikum auf seine eigene Weise in der Winter- und Feiertagsatmosphäre. Der Stadsherberg kann kostenlos besucht werden.


Organisation
Die Koordination und Organisation von Winter Wonderland bei Enschede Promotion erfolgt in enger Abstimmung mit den innerstädtischen Partnern und wird finanziell durch die Entrepreneurs Fund-Gemeinde Enschede, die Vereinigung Horeca Stad Enschede, Winkelhart, Marktbond, die District Council Initiative Force und die Stichting Wijkraad Binnenstadbewoners Enschede unterstützt.